úterý 27. listopadu 2012

Naprosto úžasná!

A kdo?
Moje milovaná kapela Marillion.




Tuto neděli jsme navštívili jejich koncert v pražské Retro Music Hall.Konal se v rámci jejich evropského turné a podle očekávání to byl mimořádný zážitek.
Je až zarážející,že je v mém okolí zná jen velice málo lidí..Přitom tato britská kapela hraje již od roku 1979 a od roku 1989 je jejich zpěvákem fantastický Steve Hogarth.




Kdo byl někdy v Retro Music Hall ví,že je to malý sál s nepopsatelnou atmosférou.My měli to štěstí,že jsme stáli jen asi 2 metry od pódia a měli těch pět skvělých hudebníků téměř na dosah.Steve Hogarth má charisma,kterým si publikum absolutně získá.Stačí k tomu jeho první úsměv a první tóny jeho nenapodobitelného hlasu.
Hráli nejen písničky z nového alba Sounds that can't be made,ale i starší hity Ocean cloud, Three minute boy a Neverland,při kterém mám vždy husí kůži.
Vidět je naživo byl pro mě neuvěřitelný zážitek a vím naprosto jistě,že si je při jejich další návštěvě Prahy nenechám ujít!







5 komentářů:

  1. Kapelu Marillion jsem kdysi také poslouchala,měla jsem ji ještě na kazetě a album Misplaced Childhood mě provázelo snad všude...Nějak jsem na tu kapelu zapomněla a ani netušila,že ještě existují.O to větší překvapení bylo,když jsem si přečetla,že měli v Praze koncert.Jdu najít nějaké skladby a děkuji za připomenutí dávno zapomenutého.Monika

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Moni,
    asi to bude tím,že se běžně v rádiu ani v TV nehrají.Ono se hodně na skvělých hudebníků v médiích zapomíná.Slyšet je můžeš maximálně na rádiu Beat.A hraje jim to stále super :-)!

    OdpovědětVymazat
  3. Alenko,
    i my jsme ostudy, protože zmiňovanou kapelu neznáme nebo možná známe jejich písničky, a netušíme, že je hrají oni.
    Musíme si proto doplnit mezery v hudbě.
    Jsem ráda, že jste si koncert tak užili!
    My včera byli v divadle na Richardovi III., na mě v tomto čase moc těžký žánr.
    A už nech toho řádení doma a písní Ilonce emailík ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Alenko, jsem na tom jako Ilonka, myslela jsem, že je neznám, ale synek mi pravil: mami, to nemyslíš vážně, poslouchej :o)
    Moc ti přeju, že sis koncert užila...
    Jinak ses moc hezky zhostila své 11, já jich mám asi 8, jsem zvědaví, jestli to dám...
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Ali, tak tuhle kapelu asi neznám...asi jako Ilonka, možná nějaký písničky znát budu, ale nepřiřadím je:-). Já bych takhle moc chtěla příští rok na Bon Joviho, buď do Prahy nebo do Vídně...ale asi zůstane u snu a nedojde na to, takže jsem ráda a moc ti přeju, že sis koncert užila! Taky jsem si pěkně početla tvé dvě jedenáctky:-)

    OdpovědětVymazat