čtvrtek 17. října 2013

První

Příjemné čtvrteční odpoledne milé čtenářky!
Když jsem před časem četla u Moničky http://unasnakopecku.blogspot.cz/, jaké kouzlo a zážitek skrývá pečení domácího chleba, řekla jsem si, že tohle prostě musím vyzkoušet.
Ani jsem netušila, kolik lidí nekupuje zmražené polotovary a několikrát týdně si s láskou tvoří ten svůj pecen.Ani jsem netušila, že existuje kvásková mapa a že je tolik nadšenců, kteří se o kvásek rádi podělí.
A protože mě tato myšlenka opravdu nadchla, oslovila jsem jednu moc milou pekařku, která mi za slunečnicová semínka a kmín darovala ten MŮJ kvásek!
Nakoupila jsem chlebové mouky, načetla recepty a pustila jsem se do své první Šumavy.

















Na začátku to na bochník moc nevypadá, ale chce to jen trochu trpělivosti a zručnosti.
Ten náš prvorozený se na nás takhle krásně usmíval a věřte, že vychladnutí se nedočkal.Podle mých chlapů byl teplý domácí chleba s máslem ta nejlepší večeře, jakou jsem jim mohla dát.Takže já jdu probudit můj spící kvásek a zadělat na další.







Mějte krásný zbytek pracovního týdne a ještě lepší víkend.
Alena

6 komentářů:

  1. Ten bochník chleba vyzerá výborne,určite aj veľmi chutil.
    Rena

    OdpovědětVymazat
  2. Alenko, jsi dobrá a jestli je fakt první, je dokonalý! Já se pořád je chystám, stále je něco přednějšího...
    Moc tě zdravím a přeju hezké dny, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Alenko, bochníček náhodou vypadá náramně - a určitě nezbyl ani drobeček ...
    Přeji hezký víkend, Maru

    OdpovědětVymazat
  4. Alenko,
    také se ještě stále k tomu mému prvnímu chlebíčku z kvásku chystám !
    Tobě se povedl náramně, von až sem k nám :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá fakt nádherně!
    Kváskový jsem ještě nedělala, peču chlebík bez hnětení, už z dvojité dávky, a vždy se po něm jen zapráší:-)))

    OdpovědětVymazat
  6. Alenko, tleskám a gratuluji. od té doby jste již napekli mraky chleba, že? Jak se jednou zakusí ten pravý kváskový, není cesta zpět:-)
    Monča

    OdpovědětVymazat